CMB 2.0

2016.04.07, Editorial de Cătălina Poiană

Poate v-ați întrebat, vreodată, ce înseamnă web 2.0? Trăim într-o lume dominată de internet, rețele sociale, comunicații rapide,  suntem constrânși să  folosim sisteme informatice tot mai sofisticate. Unii dintre noi am luat pur și simplu notă că rețeaua globală se numește web 2.0. Dacă știți de ce, veți vedea că are legătură cu Colegiul Medicilor București, sau mai bine spus cu noul Colegiul al Medicilor București.

Cunoașteți, în București, o altă organizație care să reunească 14.000 de membri? Există o altă structură profesională la fel de mare ca a noastră? Cum putem face această breaslă mai puternică, cum ne putem face auziți mai clar în societate?

Cred că, în primul rând, ar trebui să ascultăm, noi, cei care am fost învestiți cu încrederea colegilor noștri, ceea ce spun membrii Colegiului București. Să fim purtătorii lor de mesaj, în fața societății, dar și în ceea ce privește relația cu funcționarii Colegiului. Sunt mulțumiți colegii nostri de modul în care lucrează, pentru ei, angajații CMB? Ce ar trebui să se desfășoare altfel? Ce vor să transmită publicului și a autorităților?

Din acest punct pornește schimbarea. Web 2.0 înseamnă că este posibilă comunicarea în ambele direcții.  Că "utilizatorul" își poate face auzită opinia, nu este doar un receptor pasiv al informațiilor.

Legătura Colegiului cu fiecare dintre membrii săi poate fi realizată, grație noilor tehnologii, permanent și rapid. Site-ul Colegiului va deveni un forum de dezbatere a temelor importante pentru medici, o platformă de mobilizare, un instrument care ajută la rezolvarea problemelor administrative, prin pregătirea online a dosarelor. Folosind noul site, vom lansa consultări ale membrilor pe temele fierbinți la care Colegiul trebuie să reacționeze.

Nu uităm nici telefonul mobil, sau poșta electronică, firește. Vom trimite prin SMS mesaje către membrii noștri, fie pentru mobilizarea la activitățile Colegiului, fie pentru a-i ajuta cu rezolvarea chestiunilor administrative, cum ar fi avertizarea din timp pentru expirarea avizului de libera practica.

Desigur, legătura directă este cea mai importantă și nu vom renunța la întâlnirile periodice cu dumneavoastră, fie în spitale, fie în cadrul unor sesiuni organizate pentru medicii de familie. Am pregătit o serie de evenimente care să promoveze imaginea breslei, să stabilească o mai bună legătură cu publicul și mass media. Am întărit echipa de comunicare, pregătim lansarea unor teme de dezbatere în societate. Furnizarea de expertiză și servicii pentru medici devine o prioritate a Colegiului, un calendar de evenimente și cursuri gratuite pentru membri urmând a fi lansat în scurtă vreme, cu ajutorul Fundației CMB.

Dar, revenind la reacție, la poziționarea noastră în societate, o platformă de comunicare rapidă, în ambele sensuri, este esențială. Împreună, suntem cea mai puternică breaslă din țară. Rămâne să conștientizăm acest lucru și să construim solidaritatea profesională, folosind cele mai eficiente instrumente. Printre care se află și noul site al Colegiului Medicilor București.